Рецепти
Бугарска проја
Познатата проја на малку поинаков начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(4 )
Масло(2 Чаши)
Газирана вода(4 Чаши)
Брашно(4 Чаши)
Пченкарно брашно(4 Чаши)
Прашок за печиво(1/2 Пакување)
Сирење(500 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Се матат 4 јајца и се додаваат 2 чаши масло, 4 чаши кисела вода, малку сол, 1/2 прашок за печење помешан со 4 чаши бело брашно и 4 чаши пченкарно брашно.
- Во смесата се става рендано сирење, а може и сечкана салама.
- Се става во подмачкана тепсија, а одозгора се ставаат и мали тенки парчиња маргарин.
- Се пече во загреана рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во