Рецепти
Бугарска проја Ана Ристеска

Познатата проја на малку поинаков начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Масло(2 Чаши)

Газирана вода(4 Чаши)

Брашно(4 Чаши)

Пченкарно брашно(4 Чаши)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Сирење(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Се матат 4 јајца и се додаваат 2 чаши масло, 4 чаши кисела вода, малку сол, 1/2 прашок за печење помешан со 4 чаши бело брашно и 4 чаши пченкарно брашно.
  2. Во смесата се става рендано сирење, а може и сечкана салама.
  3. Се става во подмачкана тепсија, а одозгора се ставаат и мали тенки парчиња маргарин.
  4. Се пече во загреана рерна.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: