Рецепти
Бугарска проја Ана Ристеска

Познатата проја на малку поинаков начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Масло(2 Чаши)

Газирана вода(4 Чаши)

Брашно(4 Чаши)

Пченкарно брашно(4 Чаши)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Сирење(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Се матат 4 јајца и се додаваат 2 чаши масло, 4 чаши кисела вода, малку сол, 1/2 прашок за печење помешан со 4 чаши бело брашно и 4 чаши пченкарно брашно.
  2. Во смесата се става рендано сирење, а може и сечкана салама.
  3. Се става во подмачкана тепсија, а одозгора се ставаат и мали тенки парчиња маргарин.
  4. Се пече во загреана рерна.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: