Рецепти
Бујон од зеленчук Ана Ристеска

За овој рецепт треба малку напор, ама вкусот го оправдува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

Кромид(3 Чаши)

Морков(1 Чаша)

Праз(3 )

Свежи шампињони(1 Чаша)

Сечкан магдонос(1 Чаша)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Мајчина душичка(5 Гранчиња)

Вода(8 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Загрејте го маслото на среден оган. Додајте ги кромидот, и морковот, мешајте 8 минути или додека кромидот не почне да потемнува.
  2. Исчистете го празот од коренот, надворешните листови и отсечете ги горните 15 см. Убаво исплакнете го и исушете го. Остатокот чувајте го за друга употреба.
  3. Исечкајте ги отсечените листови и горниот дел. Додајте ги останатите состојки во смесата од кромидот и зовријте.
  4. Намалете го оганот и крчкајте околу 30 минути.
  5. Изцедете во сад и зачувајте ја само течноста.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: