Рецепти
Бурек пита со тиквички и сирење Ана Ѓорова

Лесна пита од готови кори за вкусно предјадење или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Тиквичка(1 )

Сирење(300 Грама)

Јајце(4 )

Сол

Бибер

Суво оригано(малку )

Газирана вода(250 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Издробете го сирењето и измешајте го со јајцата. Додајте ја изренданата тиквичка, сол, бибер и оригано.
  2. Измешајте ја водата со маслото. Попрскајте ја секоја кора со оваа течност.
  3. Во тепсија број 32 наредете 2-3 кори, да висат од работ на тепсијата. Потоа редете 2-3 стуткани кори.
  4. Филот поделете го на 2 дела, корите поделете ги така што ќе ги редите по две стуткани помеѓу филот.
  5. Пред да нанесете вторпат од филот, ставете повторно рамни 2 кори – да висат од рабовите како на почетокот, па пак стуткани кори.
  6. На крајот завршете со рамна кора и врз неа превиткајте ги корите што висат.
  7. Одозгора попрскајте неколку лажици масло и печете на 200°C околу 20-30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: