Рецепти
Бурек пита со тиквички и сирење Ана Ѓорова

Лесна пита од готови кори за вкусно предјадење или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Тиквичка(1 )

Сирење(300 Грама)

Јајце(4 )

Сол

Бибер

Суво оригано(малку )

Газирана вода(250 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Издробете го сирењето и измешајте го со јајцата. Додајте ја изренданата тиквичка, сол, бибер и оригано.
  2. Измешајте ја водата со маслото. Попрскајте ја секоја кора со оваа течност.
  3. Во тепсија број 32 наредете 2-3 кори, да висат од работ на тепсијата. Потоа редете 2-3 стуткани кори.
  4. Филот поделете го на 2 дела, корите поделете ги така што ќе ги редите по две стуткани помеѓу филот.
  5. Пред да нанесете вторпат од филот, ставете повторно рамни 2 кори – да висат од рабовите како на почетокот, па пак стуткани кори.
  6. На крајот завршете со рамна кора и врз неа превиткајте ги корите што висат.
  7. Одозгора попрскајте неколку лажици масло и печете на 200°C околу 20-30 минути.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: