Рецепти
Бургери со говедско месо
Одлични се за скара во дворот со пријателите, а се едноставни и брзи за подготвување
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мелено говедско месо(300-350 Грама)
Кромид(1 поголема главица )
Кашкавал(на ленти 100 грама )
Домат(1 )
Бургер леб(6 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Кромидот излупете го и исечете го на средни парчиња, а доматот на кругови и ставете ги во посебни чинии.
- Од меленото месо правете плескавици со средна големина, не многу тенки. Зачинете ги со сол и бибер по вкус.
- Загрејте ја скарата и печете го месото од двете страни. Ставете го во чинија настрана и покријте го.
- Потоа ставете ги парчињата кромид и печете ги убаво од сите страни додека да омекнат. Ставете ги настрана во чинија.
- Лепчињата за бургери потпечете ги малку од двете страни.
- Плескавиците вратете ги на скара и одозгора ставете ги парчињата кашкавал.
- Печете ги така додека се растопи кашкавалот, а потоа веднаш во топлите лепчиња ставете плескавица со кашкавал, печен кромид, тркалца домат и сечкана зелена салата.
- Бургерите послужете ги веднаш.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во