Рецепти
Бурито со црн грав и пченка
Мексикански, вегански ручек од полнети тортиљи со грав, пченка, кашкавал и компир
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Мексиканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тортиљи(2 )
Црн грав(200 Грама)
Пченка(100 Грама)
Марула(2 Листови)
Рендан кашкавал(1 Чаша)
Компир(1 )
Чили во прав(1-2 Кафени лажици)
Бибер(1 Кафена лажица)
Сол(1 Прстофат)
Сенф(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Компирот исечете го на коцки и пржете го кратко во тава со 1 лажица масло додека не омекне. Потоа додајте ги пченката, гравот и зачините и промешајте.
- Тортиљите ставете ги на тавче за печење без масло и загрејте ги неколку минути, колку да бидат меки.
- Топлите тортиљи филувајте ги со гравот и пченката. Секоја тортиља намачкајте ја со малку сенф, ставете по 1 лист марула, зачинете со чили во прав, ставете рендан кашкавал и завиткајте во ролат.
- Вака приготвените тортиљи, ставете ги во тавче за печење без масло и ставете ги кратко да се запечат од преклопената страна. Пресечете на половина и послужете со печени компири и салата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во