Рецепти
Бурито со црн грав и пченка Ана Ѓорова

Мексикански, вегански ручек од полнети тортиљи со грав, пченка, кашкавал и компир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(2 )

Црн грав(200 Грама)

Пченка(100 Грама)

Марула(2 Листови)

Рендан кашкавал(1 Чаша)

Компир(1 )

Чили во прав(1-2 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Сенф(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Компирот исечете го на коцки и пржете го кратко во тава со 1 лажица масло додека не омекне. Потоа додајте ги пченката, гравот и зачините и промешајте.
  2. Тортиљите ставете ги на тавче за печење без масло и загрејте ги неколку минути, колку да бидат меки.
  3. Топлите тортиљи филувајте ги со гравот и пченката. Секоја тортиља намачкајте ја со малку сенф, ставете по 1 лист марула, зачинете со чили во прав, ставете рендан кашкавал и завиткајте во ролат.
  4. Вака приготвените тортиљи, ставете ги во тавче за печење без масло и ставете ги кратко да се запечат од преклопената страна. Пресечете на половина и послужете со печени компири и салата.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: