Рецепти
Бурито со црн грав и пченка Ана Ѓорова

Мексикански, вегански ручек од полнети тортиљи со грав, пченка, кашкавал и компир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(2 )

Црн грав(200 Грама)

Пченка(100 Грама)

Марула(2 Листови)

Рендан кашкавал(1 Чаша)

Компир(1 )

Чили во прав(1-2 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Сенф(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Компирот исечете го на коцки и пржете го кратко во тава со 1 лажица масло додека не омекне. Потоа додајте ги пченката, гравот и зачините и промешајте.
  2. Тортиљите ставете ги на тавче за печење без масло и загрејте ги неколку минути, колку да бидат меки.
  3. Топлите тортиљи филувајте ги со гравот и пченката. Секоја тортиља намачкајте ја со малку сенф, ставете по 1 лист марула, зачинете со чили во прав, ставете рендан кашкавал и завиткајте во ролат.
  4. Вака приготвените тортиљи, ставете ги во тавче за печење без масло и ставете ги кратко да се запечат од преклопената страна. Пресечете на половина и послужете со печени компири и салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: