Рецепти
Чиа пудинг со вишни Ана Ѓорова

Чиа пудингот може да го подготвите за појадок или ужина, а претставува здрав оброк што изобилува со протеини, јаглехидрати, масти и растителни влакна поради моќните чиа семки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чиа семе(30 Грама)

Компот од вишни(80 Грама)

Бадемово млеко(200 Милилитри)

Грчки јогурт(200 Милилитри)

Мед(10 Грама)

Какао(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во сад измешајте го какаото со чиа семките. Додавајте го млекото и мешајте со жица за матење додека да добиете хомогена смеса. Засладете со медот. Покријте со проѕирна фолија и оставете ја смесата во фрижидер преку ноќ.
  2. Утредента дел од смесата ставете во чаши, одозгора ставете слој од грчкиот јогурт, па компот од вишни (може да ставите и слатко од цреши или некое друго овошје по вкус). Потоа ставете го останатиот слој чиа одозгора, грчки јогурт и завршете со слој слатко.
  3. Декорирајте со листови нане по желба и послужете го пудингот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: