Рецепти
Чили сос Ана Ристеска

Домашен чили сос кој е одличен додаток доколку ја сакате вашата храна малку пикантна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чили пиперка(3 Килограми)

Домат(3 Килограми)

Лук(1 Главица)

Магдонос(1 Китка)

Мајчина душичка(1 Кафена лажица)

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Суво нане(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Пиперките се печат, се ставаат во најлон да се задушат, потоа се лупат и се чистат семките.
  2. Доматите се печат во рерна и се лупат.
  3. Исчистените пиперки и домати заедно се блендираат, а потоа се ставаат во тенџере на оган да варат.
  4. Смесата се вари се додека не згусне (како кечап).
  5. Се додава сечканиот лук и сите зачини, а на крај се става сол по вкус и чили сосот е готов.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: