Рецепти
Чипс од јаболки Ана Ѓорова

Одлична есенска ужинка од печени јаболки со цимет која ќе ја обожава целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(4 )

Цимет(1-2 Кафени лажици)

Шеќер во прав(1-2 Кафени лажици)

Масло

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Загрејте ја рерната на 90°C.
  2. Јаболките измијте ги и исечете ги на кругови, а потоа извалкајте ги во мешавината од цимет и шеќер во прав.
  3. Поголем плех обложете со намастена хартија за готвење и наредете ги јаболките со простор помеѓу. Ставете во рерна и печете 2-3 часа додека јаболките целосно не се исушат, а сепак треба да бидат малку меки. Пред послужување оставете ги да се оладат.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: