Рецепти
Чипс со пикантен сос (посно) Ана Ѓорова

Ужинка за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвен кромид(1 Главица)

Лук(6 Чешниња)

Црвена пиперка(2 )

Чили пиперка(1 )

Брашно(1 Супена лажица)

Доматен сос(2 Чаши)

Шеќер(1 Супена лажица)

Ким(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Магдонос(1 Китка)

Суво оригано

Тортиља чипс(2 Пакувања)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Ситно сечканиот кромид, лукот и двата вида ситно сечкани пиперки пропржете ги во загреано масло малку да омекнат. Додајте го брашното, смесата измешајте ја и продолжете со пржењето уште малку.
  2. Смесата прелијте ја со доматниот сок, измешајте ја и оставете ја да се динста на тивок оган додека зеленчукот не омекне.
  3. Потоа додајте ги шеќерот, биберот, солта, толчениот ким, ситно сечканиот магдонос и ориганото.  Сето тоа добро измешајте го и оставете го да се излади.
  4. Пикантниот сос сервирајте го со тортиља чипс или со обичен чипс од компири.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: