Рецепти
Чипс со пикантен сос (посно) Ана Ѓорова

Ужинка за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвен кромид(1 Главица)

Лук(6 Чешниња)

Црвена пиперка(2 )

Чили пиперка(1 )

Брашно(1 Супена лажица)

Доматен сос(2 Чаши)

Шеќер(1 Супена лажица)

Ким(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Магдонос(1 Китка)

Суво оригано

Тортиља чипс(2 Пакувања)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Ситно сечканиот кромид, лукот и двата вида ситно сечкани пиперки пропржете ги во загреано масло малку да омекнат. Додајте го брашното, смесата измешајте ја и продолжете со пржењето уште малку.
  2. Смесата прелијте ја со доматниот сок, измешајте ја и оставете ја да се динста на тивок оган додека зеленчукот не омекне.
  3. Потоа додајте ги шеќерот, биберот, солта, толчениот ким, ситно сечканиот магдонос и ориганото.  Сето тоа добро измешајте го и оставете го да се излади.
  4. Пикантниот сос сервирајте го со тортиља чипс или со обичен чипс од компири.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: