Рецепти
Чоколаден колач Ана Ристеска

Брз колач кој е полн погодок за сите љубители на чоколадото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(9 Супени лажици)

Брашно(5 Супени лажици)

Масло(5 Супени лажици)

Млеко(5 Супени лажици)

Какао(5 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Сите состојки се мешаат и смесата се става да се пече во четвртаст плех 25 минути на 180 степени.
  2. Откога ќе се испече колачот, се попарува со фил од чоколадо.
  3. За да се подготви филот е потребно 1/2 литар хопла, 300 грама млечна чоколада, 300 грама чоколадо за готвење и половина путер да се растопат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: