Рецепти
Чоколаден колач Ана Ристеска

Брз колач кој е полн погодок за сите љубители на чоколадото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(9 Супени лажици)

Брашно(5 Супени лажици)

Масло(5 Супени лажици)

Млеко(5 Супени лажици)

Какао(5 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Сите состојки се мешаат и смесата се става да се пече во четвртаст плех 25 минути на 180 степени.
  2. Откога ќе се испече колачот, се попарува со фил од чоколадо.
  3. За да се подготви филот е потребно 1/2 литар хопла, 300 грама млечна чоколада, 300 грама чоколадо за готвење и половина путер да се растопат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: