Рецепти
Чоколаден крем со зачини Ана Ристеска

Интересен десерт за сите љубители на чоколадото желни за дегустирање нови вкусови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Измешајте ги жолчките со 40 г шеќер и матете ги со миксер.
  2. Искршете го чоколадото, префрлете го во еден сад, садот префрлете го во поголем сад со вода и оставте да се растопи чоколадото.
  3. Потоа додајте ги жолчките и варете ги кратко време. Додајте ги зачините и павлаката, па поделете ја смесата во 4 мали тави со зафатнина од 2 дл.
  4. Печете го кремот 35 минути на 150 степени, па оставете го да се олади.
  5. Пред да го сервирате, посипете го со останатиот шеќер и карамелизирајте го во загреана рерна.

За зачинот: измешајте ги заедно циметот, кардамомот и ѓумбирот. За овој десерт ќе ви биде потребна половина лажичка од оваа мешавина.

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: