Рецепти
Чоколаден крем со зачини Ана Ристеска

Интересен десерт за сите љубители на чоколадото желни за дегустирање нови вкусови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Измешајте ги жолчките со 40 г шеќер и матете ги со миксер.
  2. Искршете го чоколадото, префрлете го во еден сад, садот префрлете го во поголем сад со вода и оставте да се растопи чоколадото.
  3. Потоа додајте ги жолчките и варете ги кратко време. Додајте ги зачините и павлаката, па поделете ја смесата во 4 мали тави со зафатнина од 2 дл.
  4. Печете го кремот 35 минути на 150 степени, па оставете го да се олади.
  5. Пред да го сервирате, посипете го со останатиот шеќер и карамелизирајте го во загреана рерна.

За зачинот: измешајте ги заедно циметот, кардамомот и ѓумбирот. За овој десерт ќе ви биде потребна половина лажичка од оваа мешавина.

Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: