Рецепти
Чоколаден крем со зачини Ана Ристеска

Интересен десерт за сите љубители на чоколадото желни за дегустирање нови вкусови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Измешајте ги жолчките со 40 г шеќер и матете ги со миксер.
  2. Искршете го чоколадото, префрлете го во еден сад, садот префрлете го во поголем сад со вода и оставте да се растопи чоколадото.
  3. Потоа додајте ги жолчките и варете ги кратко време. Додајте ги зачините и павлаката, па поделете ја смесата во 4 мали тави со зафатнина од 2 дл.
  4. Печете го кремот 35 минути на 150 степени, па оставете го да се олади.
  5. Пред да го сервирате, посипете го со останатиот шеќер и карамелизирајте го во загреана рерна.

За зачинот: измешајте ги заедно циметот, кардамомот и ѓумбирот. За овој десерт ќе ви биде потребна половина лажичка од оваа мешавина.

Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: