Рецепти
Чоколаден мус Ана Ристеска

Одличен за сите зависници од чоколадо. Подгответе го и доживејте чоколадна нирвана.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Шеќер(50 Грама)

Јајце(6 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Одвојте ги белките од жолчките.
  2. Жолчките матете ги со обичиниот, ванилиниот шеќер и малку сол со електричен миксер.
  3. На пареа стопете ги чоколадото и путерот.
  4. Кога ќе добиете убава чоколадна смеса, додајте ги жолчките и брзо мешајте додека состојките не се соединат. Во смесата потоа додајте ги белките и лесно мешајте додека смесата не стане како пена.
  5. Вака подготвениот мус можете да го ставите во чинии за сервирање и да го оставите во фрижидер за добро да се олади.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: