Рецепти
Чоколаден мус
Одличен за сите зависници од чоколадо. Подгответе го и доживејте чоколадна нирвана.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Одвојте ги белките од жолчките.
- Жолчките матете ги со обичиниот, ванилиниот шеќер и малку сол со електричен миксер.
- На пареа стопете ги чоколадото и путерот.
- Кога ќе добиете убава чоколадна смеса, додајте ги жолчките и брзо мешајте додека состојките не се соединат. Во смесата потоа додајте ги белките и лесно мешајте додека смесата не стане како пена.
- Вака подготвениот мус можете да го ставите во чинии за сервирање и да го оставите во фрижидер за добро да се олади.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во