Рецепти
Чоколаден мус Ана Ристеска

Одличен за сите зависници од чоколадо. Подгответе го и доживејте чоколадна нирвана.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Шеќер(50 Грама)

Јајце(6 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Одвојте ги белките од жолчките.
  2. Жолчките матете ги со обичиниот, ванилиниот шеќер и малку сол со електричен миксер.
  3. На пареа стопете ги чоколадото и путерот.
  4. Кога ќе добиете убава чоколадна смеса, додајте ги жолчките и брзо мешајте додека состојките не се соединат. Во смесата потоа додајте ги белките и лесно мешајте додека смесата не стане како пена.
  5. Вака подготвениот мус можете да го ставите во чинии за сервирање и да го оставите во фрижидер за добро да се олади.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: