Рецепти
Чоколаден ролат Ана Ѓорова

Вкусен ролат за љубителите на чоколадото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Вода(3 Супени лажици)

Шеќер во прав(120 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Брашно(100 Грама)

Прашок за печиво(1/4 Пакување)

Какао(30 Грама)

Слатка павлака(1/8 Литар)

Путер(100 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Пенасто изматете 3 жолчки, вода, шеќер и ванилин шеќер.
  2. Додајте го какаото и потоа и брашното што претходно го помешавте со печиво и цврст снег од 3 изматени белки.
  3. Тестото ставете го во намастена и набрашнета тепсија така што ќе го распоредите со дебелина до 1 см.
  4. Печете на умерена температура 10 минути.
  5. Додека тестото е уште топло, свиткајте го и оставете го да се олади.
  6. Откако ќе се олади, одвиткајте го и намачкајте го со фил од матена павлака со ванила и потоа повторно свиткајте го во ролат.
  7. Ролатот премачкајте го со чоколадна глазура со тоа што ќе го растопите чоколадото со путерот.
  8. Украсете го со шлаг и со чоколадни трошки.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: