Рецепти
Чоколаден ролат Ана Ѓорова

Вкусен ролат за љубителите на чоколадото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Вода(3 Супени лажици)

Шеќер во прав(120 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Брашно(100 Грама)

Прашок за печиво(1/4 Пакување)

Какао(30 Грама)

Слатка павлака(1/8 Литар)

Путер(100 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Пенасто изматете 3 жолчки, вода, шеќер и ванилин шеќер.
  2. Додајте го какаото и потоа и брашното што претходно го помешавте со печиво и цврст снег од 3 изматени белки.
  3. Тестото ставете го во намастена и набрашнета тепсија така што ќе го распоредите со дебелина до 1 см.
  4. Печете на умерена температура 10 минути.
  5. Додека тестото е уште топло, свиткајте го и оставете го да се олади.
  6. Откако ќе се олади, одвиткајте го и намачкајте го со фил од матена павлака со ванила и потоа повторно свиткајте го во ролат.
  7. Ролатот премачкајте го со чоколадна глазура со тоа што ќе го растопите чоколадото со путерот.
  8. Украсете го со шлаг и со чоколадни трошки.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: