Рецепти
Чоколадна фантазија Ана Ѓорова

Десерт за љубителите на чоколадниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(1 )

Шеќер во прав(200 Грама)

Црно чоколадо(300 Грама)

Јајце(5 )

Лебни трошки(2 лажици + за посипување на калапот )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На тивок оган прво се топи маргаринот, па се додаваат чоколадото искршено на коцки и шеќерот во прав.
  2. Се мати додека се соединат сите состојки, потоа тенџерето се трга од оган и во него се додаваат јајцата едно по едно.
  3. Кога ќе се ставаат јајцата смесата мора да биде многу топла, а на крај се додаваат 2 лажици лебни трошки.
  4. Калапот во кој ќе се пече тортата се премачкува со маргарин и се посипува со остатокот од лебните трошки.
  5. Тортата се става во рерната (претходно загреана добро на 180 степени) и се пече 20-30 минути.
  6. Откако ќе се испече, се вади од рерна и се посипува со шеќер во прав или може по желба со кокос, мелени ореви или чоколадни трошки.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: