Рецепти
Чоколадна фантазија Ана Ѓорова

Десерт за љубителите на чоколадниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(1 )

Шеќер во прав(200 Грама)

Црно чоколадо(300 Грама)

Јајце(5 )

Лебни трошки(2 лажици + за посипување на калапот )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На тивок оган прво се топи маргаринот, па се додаваат чоколадото искршено на коцки и шеќерот во прав.
  2. Се мати додека се соединат сите состојки, потоа тенџерето се трга од оган и во него се додаваат јајцата едно по едно.
  3. Кога ќе се ставаат јајцата смесата мора да биде многу топла, а на крај се додаваат 2 лажици лебни трошки.
  4. Калапот во кој ќе се пече тортата се премачкува со маргарин и се посипува со остатокот од лебните трошки.
  5. Тортата се става во рерната (претходно загреана добро на 180 степени) и се пече 20-30 минути.
  6. Откако ќе се испече, се вади од рерна и се посипува со шеќер во прав или може по желба со кокос, мелени ореви или чоколадни трошки.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: