Рецепти
Чоколадни бисквити Ана Ѓорова

Десерт што одлично оди со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(125 грама омекнат )

Шеќер во прав(70 Грама)

Жолчка од јајце(3 )

Брашно(250 Грама)

Сол(малку )

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Маргаринот се мати со шеќерот, потоа се додаваат жолчките, една по една, па се додаваат и ванилиниот шеќер и солта.
  2. На крајот се додава брашното и се замесува тесто.
  3. Тестото се завиткува во најлонска фолија и се остава да отстои во фрижидер околу 1 час.
  4. Потоа се вади од фрижидер и од него се прават 20 топчиња, секое топче се расплескува на дланката, во него се става парче чоколадо и се затвора.
  5. Топчето повторно се расплескува и се реди во плех. Постапката се повторува со сите колачиња.
  6. Колачињата се печат на 180 степени, а кога се испечени и добро изладени, се премачкуваат со растопено чоколадо и се наросуваат по желба со сечкани ореви.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: