Рецепти
Чоколадни бисквити Ана Ѓорова

Десерт што одлично оди со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(125 грама омекнат )

Шеќер во прав(70 Грама)

Жолчка од јајце(3 )

Брашно(250 Грама)

Сол(малку )

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Маргаринот се мати со шеќерот, потоа се додаваат жолчките, една по една, па се додаваат и ванилиниот шеќер и солта.
  2. На крајот се додава брашното и се замесува тесто.
  3. Тестото се завиткува во најлонска фолија и се остава да отстои во фрижидер околу 1 час.
  4. Потоа се вади од фрижидер и од него се прават 20 топчиња, секое топче се расплескува на дланката, во него се става парче чоколадо и се затвора.
  5. Топчето повторно се расплескува и се реди во плех. Постапката се повторува со сите колачиња.
  6. Колачињата се печат на 180 степени, а кога се испечени и добро изладени, се премачкуваат со растопено чоколадо и се наросуваат по желба со сечкани ореви.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: