Рецепти
Чоколадни бисквити Ана Ѓорова

Десерт што одлично оди со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(125 грама омекнат )

Шеќер во прав(70 Грама)

Жолчка од јајце(3 )

Брашно(250 Грама)

Сол(малку )

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Маргаринот се мати со шеќерот, потоа се додаваат жолчките, една по една, па се додаваат и ванилиниот шеќер и солта.
  2. На крајот се додава брашното и се замесува тесто.
  3. Тестото се завиткува во најлонска фолија и се остава да отстои во фрижидер околу 1 час.
  4. Потоа се вади од фрижидер и од него се прават 20 топчиња, секое топче се расплескува на дланката, во него се става парче чоколадо и се затвора.
  5. Топчето повторно се расплескува и се реди во плех. Постапката се повторува со сите колачиња.
  6. Колачињата се печат на 180 степени, а кога се испечени и добро изладени, се премачкуваат со растопено чоколадо и се наросуваат по желба со сечкани ореви.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: