Рецепти
Чоколадни бисквити
Десерт што одлично оди со шолја кафе
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Маргарин(125 грама омекнат )
Шеќер во прав(70 Грама)
Жолчка од јајце(3 )
Брашно(250 Грама)
Сол(малку )
Црно чоколадо(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Маргаринот се мати со шеќерот, потоа се додаваат жолчките, една по една, па се додаваат и ванилиниот шеќер и солта.
- На крајот се додава брашното и се замесува тесто.
- Тестото се завиткува во најлонска фолија и се остава да отстои во фрижидер околу 1 час.
- Потоа се вади од фрижидер и од него се прават 20 топчиња, секое топче се расплескува на дланката, во него се става парче чоколадо и се затвора.
- Топчето повторно се расплескува и се реди во плех. Постапката се повторува со сите колачиња.
- Колачињата се печат на 180 степени, а кога се испечени и добро изладени, се премачкуваат со растопено чоколадо и се наросуваат по желба со сечкани ореви.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во