Рецепти
Чоколадни чиа барови Ана Ѓорова

Веганска, непечена и безглутенска ужинка која е одличен извор на антиоксиданти и е супер ужинка пред вежбање бидејќи дава многу енергија, но и за било кога ќе ви се посака благо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми(1 1/2 Чаша)

Чиа семе(1/3 Чаша)

Какао(1/3 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Овесни снегулки(1/3 Чаша)

Кокосови снегулки(1/3 Чаша)

Морска сол(1/4 Кафена лажица)

Црно чоколадо(1/2-1 Пакување)

Сечкани ореви(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Урмите излупете ги од семките и ставете ги во бледер; блендирајте додека да добиете кремаста смеса.
  2. Потоа додајте го какаото, чиа семките, ванилата, кокосот и солта. Повторно изблендирајте и соединете ги сите состојки.
  3. Префрлете ја смесата во еден сад. Додајте ги сечканите ореви, сечканото црно чоколадо и овесните снегулки и убаво измешајте со лажица и соединете ја смесата.
  4. Во калап ставете хартија за печење или проѕирна фолија и натапкајте ја смесата врз неа. Убаво рамномерно распоредете ја смесата и ставете ја во фрижидер преку ноќ.
  5. Утредента извадете ја од фолијата и исечете ги баровите.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: