Рецепти
Чоколадни чиа барови Ана Ѓорова

Веганска, непечена и безглутенска ужинка која е одличен извор на антиоксиданти и е супер ужинка пред вежбање бидејќи дава многу енергија, но и за било кога ќе ви се посака благо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми(1 1/2 Чаша)

Чиа семе(1/3 Чаша)

Какао(1/3 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Овесни снегулки(1/3 Чаша)

Кокосови снегулки(1/3 Чаша)

Морска сол(1/4 Кафена лажица)

Црно чоколадо(1/2-1 Пакување)

Сечкани ореви(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Урмите излупете ги од семките и ставете ги во бледер; блендирајте додека да добиете кремаста смеса.
  2. Потоа додајте го какаото, чиа семките, ванилата, кокосот и солта. Повторно изблендирајте и соединете ги сите состојки.
  3. Префрлете ја смесата во еден сад. Додајте ги сечканите ореви, сечканото црно чоколадо и овесните снегулки и убаво измешајте со лажица и соединете ја смесата.
  4. Во калап ставете хартија за печење или проѕирна фолија и натапкајте ја смесата врз неа. Убаво рамномерно распоредете ја смесата и ставете ја во фрижидер преку ноќ.
  5. Утредента извадете ја од фолијата и исечете ги баровите.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: