Рецепти
Чоколадни чиа барови Ана Ѓорова

Веганска, непечена и безглутенска ужинка која е одличен извор на антиоксиданти и е супер ужинка пред вежбање бидејќи дава многу енергија, но и за било кога ќе ви се посака благо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми(1 1/2 Чаша)

Чиа семе(1/3 Чаша)

Какао(1/3 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Овесни снегулки(1/3 Чаша)

Кокосови снегулки(1/3 Чаша)

Морска сол(1/4 Кафена лажица)

Црно чоколадо(1/2-1 Пакување)

Сечкани ореви(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Урмите излупете ги од семките и ставете ги во бледер; блендирајте додека да добиете кремаста смеса.
  2. Потоа додајте го какаото, чиа семките, ванилата, кокосот и солта. Повторно изблендирајте и соединете ги сите состојки.
  3. Префрлете ја смесата во еден сад. Додајте ги сечканите ореви, сечканото црно чоколадо и овесните снегулки и убаво измешајте со лажица и соединете ја смесата.
  4. Во калап ставете хартија за печење или проѕирна фолија и натапкајте ја смесата врз неа. Убаво рамномерно распоредете ја смесата и ставете ја во фрижидер преку ноќ.
  5. Утредента извадете ја од фолијата и исечете ги баровите.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: