Рецепти
Чоколадни коцки со кокос Ана Ѓорова

Лесен колач со чоколадна глазура и кокос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(9 мали шолји од кафе )

Масло(1 1/2 шолја од кафе )

Млеко(250 грама + 1 1/2 шолја од кафе )

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Брашно(4 1/2 шолји од кафе )

Маргарин(1 Пакување)

Какао(4 Супени лажици)

Кокосови снегулки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Се мешаат јајцата, 3 шолји (од кафе) шеќер, брашното, печивото, маслото и 1 и пол шолја од кафе млеко. Се меша убаво и се претура во намачкан плех со масло и малку брашно. Се пече.
  2. Од печениот колач се сечат коцки кои прво се валкаат во оладениот фил и потоа во кокосот.
  3. Фил: 250 мл млеко се става во тенџере на шпорет, се додаваат маргаринот, 6 шолјички шеќер и какаото. Смесата се вари на тивко додека состојките се растопат и се остава да се излади.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: