Рецепти
Чоколадно чудо Ана Ристеска

Чоколадна експлозија и полн погодок за сите љубители на чоколадото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(100 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Црно чоколадо(300 Грама)

Брашно(4 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Слатка павлака(500 Милилитри)

Шеќер(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Жолчките се матат со шеќерот, постепено се додаваат растопениот маргарин и чоколадото, како и брашното помешано со прашокот за печиво.
  2. Посебно се матат белките и се ставаат во претходната смеса до чоколадо. Смесата се истура во подмачкан плех, па се пече кора на 180 степени околу 20 минути.
  3. Во слатката павлака се става искршено чоколадо и шеќер, и се става на рингла додека се растопи.
  4. Кората се боде на неколку места со вилушка, потоа врз неа се истура топлиот крем.
  5. Се остава да се излади на собна температура. Се остава во фрижидер цела ноќ. Утредента се сече на коцки.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: