Рецепти
Чоколадно чудо Ана Ристеска

Чоколадна експлозија и полн погодок за сите љубители на чоколадото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(100 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Црно чоколадо(300 Грама)

Брашно(4 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Слатка павлака(500 Милилитри)

Шеќер(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Жолчките се матат со шеќерот, постепено се додаваат растопениот маргарин и чоколадото, како и брашното помешано со прашокот за печиво.
  2. Посебно се матат белките и се ставаат во претходната смеса до чоколадо. Смесата се истура во подмачкан плех, па се пече кора на 180 степени околу 20 минути.
  3. Во слатката павлака се става искршено чоколадо и шеќер, и се става на рингла додека се растопи.
  4. Кората се боде на неколку места со вилушка, потоа врз неа се истура топлиот крем.
  5. Се остава да се излади на собна температура. Се остава во фрижидер цела ноќ. Утредента се сече на коцки.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: