Рецепти

Чоколадно чудо
Чоколадна експлозија и полн погодок за сите љубители на чоколадото
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(4 )
Шеќер(100 Грама)
Маргарин(250 Грама)
Црно чоколадо(300 Грама)
Брашно(4 Супени лажици)
Прашок за печиво(1 )
Слатка павлака(500 Милилитри)
Шеќер(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Жолчките се матат со шеќерот, постепено се додаваат растопениот маргарин и чоколадото, како и брашното помешано со прашокот за печиво.
- Посебно се матат белките и се ставаат во претходната смеса до чоколадо. Смесата се истура во подмачкан плех, па се пече кора на 180 степени околу 20 минути.
- Во слатката павлака се става искршено чоколадо и шеќер, и се става на рингла додека се растопи.
- Кората се боде на неколку места со вилушка, потоа врз неа се истура топлиот крем.
- Се остава да се излади на собна температура. Се остава во фрижидер цела ноќ. Утредента се сече на коцки.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во