Рецепти
Чорба од брокула Ана Ѓорова

Здрава пире чорба од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(500 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Босилек(1 Шака)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Кромид(1 Главица)

Копар(5-6 Гранчиња)

Суво оригано(1 Прстофат)

Морско оревче(1 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во лонец ставете ја измиената брокула, исечканиот кромид, лук, додајте вода колку да се прекрие смесата и варете на тивок оган додека не омекне зеленчукот.
  2. Потоа исцедете го зеленчукот и водата вратете ја во лонецот.
  3. Зеленчукот испасирајте го со миксер или во блендер за да добиете смеса како пире.
  4. Вратете го пирето во водата во која што се вареше зеленчукот, убаво измешајте за да добиете хомогена смеса, зачинете по вкус и ставете ја чорбата да зоврие уште еднаш.

 

Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: