Рецепти
Чорба од брокула Ана Ѓорова

Здрава пире чорба од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(500 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Босилек(1 Шака)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Кромид(1 Главица)

Копар(5-6 Гранчиња)

Суво оригано(1 Прстофат)

Морско оревче(1 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во лонец ставете ја измиената брокула, исечканиот кромид, лук, додајте вода колку да се прекрие смесата и варете на тивок оган додека не омекне зеленчукот.
  2. Потоа исцедете го зеленчукот и водата вратете ја во лонецот.
  3. Зеленчукот испасирајте го со миксер или во блендер за да добиете смеса како пире.
  4. Вратете го пирето во водата во која што се вареше зеленчукот, убаво измешајте за да добиете хомогена смеса, зачинете по вкус и ставете ја чорбата да зоврие уште еднаш.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: