Рецепти
Чорба од брокула Ана Ѓорова

Здрава пире чорба од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(500 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Босилек(1 Шака)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Кромид(1 Главица)

Копар(5-6 Гранчиња)

Суво оригано(1 Прстофат)

Морско оревче(1 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во лонец ставете ја измиената брокула, исечканиот кромид, лук, додајте вода колку да се прекрие смесата и варете на тивок оган додека не омекне зеленчукот.
  2. Потоа исцедете го зеленчукот и водата вратете ја во лонецот.
  3. Зеленчукот испасирајте го со миксер или во блендер за да добиете смеса како пире.
  4. Вратете го пирето во водата во која што се вареше зеленчукот, убаво измешајте за да добиете хомогена смеса, зачинете по вкус и ставете ја чорбата да зоврие уште еднаш.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: