Рецепти
Чорба од леќа Ана Ристеска

Здрав оброк кој е економичен а достапен за секој

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(500 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Кромид(3 Главици)

Морков(2 )

Брашно(2 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Леќата добро измијте ја и ставете ја да се вари на силна температура, па веднаш штом ќе зоврие намалете ја температурата мешајте и варете околу половина час.
  2. Лукот исечкајте го ситно, како и кромидот и морковот.
  3. Во тава ги пржиме додека не омекнат, па потоа им ставаме брашно и црвен пипер.
  4. Вака пропржените зеленчуци и зачини ги ставаме во леќата да провријат неколку минути за да се соединат и наросуваме сол и бибер.
  5. На крај ставаме ситно сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: