Рецепти
Чорба од леќа Ана Ристеска

Здрав оброк кој е економичен а достапен за секој

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(500 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Кромид(3 Главици)

Морков(2 )

Брашно(2 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Леќата добро измијте ја и ставете ја да се вари на силна температура, па веднаш штом ќе зоврие намалете ја температурата мешајте и варете околу половина час.
  2. Лукот исечкајте го ситно, како и кромидот и морковот.
  3. Во тава ги пржиме додека не омекнат, па потоа им ставаме брашно и црвен пипер.
  4. Вака пропржените зеленчуци и зачини ги ставаме во леќата да провријат неколку минути за да се соединат и наросуваме сол и бибер.
  5. На крај ставаме ситно сечкан магдонос.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: