Рецепти
Чорба од леќа Ана Ристеска

Здрав оброк кој е економичен а достапен за секој

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(500 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Кромид(3 Главици)

Морков(2 )

Брашно(2 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Леќата добро измијте ја и ставете ја да се вари на силна температура, па веднаш штом ќе зоврие намалете ја температурата мешајте и варете околу половина час.
  2. Лукот исечкајте го ситно, како и кромидот и морковот.
  3. Во тава ги пржиме додека не омекнат, па потоа им ставаме брашно и црвен пипер.
  4. Вака пропржените зеленчуци и зачини ги ставаме во леќата да провријат неколку минути за да се соединат и наросуваме сол и бибер.
  5. На крај ставаме ситно сечкан магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: