Рецепти
Чорба од печурки (посно) Ана Ристеска

Вкусна посна чорба од печуки со моркови, пашканат и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 1/2 Литар)

Морков(2 )

Пашканат(1 )

Компир(2 )

Посен маргарин(100 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Свежи шампињони(200 Грама)

Лук(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тенџере се става водата заедно се сечканите моркови, пашканатот и компирите и сето тоа се вари 15 минути.
  2. Потоа зеленчукот се вади од водата и се пасира. Се враќа во водата.
  3. Посебно се припрема путерот. Се топи во тава, се додава брашното сечканите печурки и чешнето сечкан лук.
  4. Кога убаво ќе се испржат се става во тенџерето со зеленчукот и водата и врие уште 5 минути. Се става по желба вегета, сол, бибер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: