Рецепти
Чорба од печурки (посно) Ана Ристеска

Вкусна посна чорба од печуки со моркови, пашканат и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 1/2 Литар)

Морков(2 )

Пашканат(1 )

Компир(2 )

Посен маргарин(100 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Свежи шампињони(200 Грама)

Лук(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тенџере се става водата заедно се сечканите моркови, пашканатот и компирите и сето тоа се вари 15 минути.
  2. Потоа зеленчукот се вади од водата и се пасира. Се враќа во водата.
  3. Посебно се припрема путерот. Се топи во тава, се додава брашното сечканите печурки и чешнето сечкан лук.
  4. Кога убаво ќе се испржат се става во тенџерето со зеленчукот и водата и врие уште 5 минути. Се става по желба вегета, сол, бибер.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: