Рецепти
Чорба од печурки (посно) Ана Ристеска

Вкусна посна чорба од печуки со моркови, пашканат и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 1/2 Литар)

Морков(2 )

Пашканат(1 )

Компир(2 )

Посен маргарин(100 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Свежи шампињони(200 Грама)

Лук(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тенџере се става водата заедно се сечканите моркови, пашканатот и компирите и сето тоа се вари 15 минути.
  2. Потоа зеленчукот се вади од водата и се пасира. Се враќа во водата.
  3. Посебно се припрема путерот. Се топи во тава, се додава брашното сечканите печурки и чешнето сечкан лук.
  4. Кога убаво ќе се испржат се става во тенџерето со зеленчукот и водата и врие уште 5 минути. Се става по желба вегета, сол, бибер.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: