Рецепти
Чорба од печурки (посно)
Вкусна посна чорба од печуки со моркови, пашканат и компири
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Вода(1 1/2 Литар)
Морков(2 )
Пашканат(1 )
Компир(2 )
Посен маргарин(100 Грама)
Брашно(1 Супена лажица)
Свежи шампињони(200 Грама)
Лук(1 Чешне)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Во тенџере се става водата заедно се сечканите моркови, пашканатот и компирите и сето тоа се вари 15 минути.
- Потоа зеленчукот се вади од водата и се пасира. Се враќа во водата.
- Посебно се припрема путерот. Се топи во тава, се додава брашното сечканите печурки и чешнето сечкан лук.
- Кога убаво ќе се испржат се става во тенџерето со зеленчукот и водата и врие уште 5 минути. Се става по желба вегета, сол, бибер.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во