Рецепти
Чорба од телешко месо Ана Ѓорова

Телешка крем-чорба со ориз и зеленчук. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(300 Грама)

Морков(1 )

Ориз(1 Шака)

Грашок(1 Шака)

Кромид(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер

Ловоров лист(1-2 )

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На загреано масло се пропржува месото исечено на коцки.
  2. Се додава вода и се остава да се вари.
  3. По половина час се додава морковот исечкан на коцки, една шака ориз и грашак.
  4. Настрана се прави запршка: се пропржува сечканиот кромид, се додава лажица брашно и на крај црвен пипер и вегета.
  5. Ова се меша со месото, се додава ловоров лист, се вари уште 5-10 минути, а потоа се трга од оган.
  6. На крај постепено се додава и едно јајце (изматено со 100 мл вода од чорбата).
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: