Рецепти
Чорба од зелка со месо Ана Ѓорова

Едноставна, а вкусна чорба од зелка со свинско месо и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(1 Килограм)

Пушена свинска коленица(1 )

Кромид(1 Главица)

Млеко(250 Милилитри)

Коцка за супа-бујон(1 )

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Мајчина душичка(2 Гранчиња)

Ловоров лист

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот и зачините ситно исечкајте ги, коленицата исечкајте ја на ситни парчиња, а зелката на ленти.
  2. Месото ставете го во тенџере на оган да се вари, а кога ќе проврие водата, додајте го кромидот и варете 30 минути.
  3. Потоа додајте ја зелката и зачините и варете додека состојките омекнат.
  4. На малку масло пропржете го брашното, а потоа додајте го црвениот пипер. Додајте го млекото и со постојано мешање варете на тивок оган.
  5. На крај смесата со брашно сипете ја во чорбата, додајте ја коцката за супа и оставете уште малку на рингла да се повари.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: