Рецепти
Чорба од зелка со месо Ана Ѓорова

Едноставна, а вкусна чорба од зелка со свинско месо и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(1 Килограм)

Пушена свинска коленица(1 )

Кромид(1 Главица)

Млеко(250 Милилитри)

Коцка за супа-бујон(1 )

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Мајчина душичка(2 Гранчиња)

Ловоров лист

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот и зачините ситно исечкајте ги, коленицата исечкајте ја на ситни парчиња, а зелката на ленти.
  2. Месото ставете го во тенџере на оган да се вари, а кога ќе проврие водата, додајте го кромидот и варете 30 минути.
  3. Потоа додајте ја зелката и зачините и варете додека состојките омекнат.
  4. На малку масло пропржете го брашното, а потоа додајте го црвениот пипер. Додајте го млекото и со постојано мешање варете на тивок оган.
  5. На крај смесата со брашно сипете ја во чорбата, додајте ја коцката за супа и оставете уште малку на рингла да се повари.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: