Рецепти
Чорба со сирење Ана Ристеска

Вкусна чорба со сирење, сланина и шампињони која може да послужи и како главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Биено сирење(200 Грама)

Морков(2 )

Млеко(700 Милилитри)

Пченкарно брашно(2 Супени лажици)

Свежи шампињони(250 Грама)

Зелена пиперка(1 )

Целер(3 Гранчиња)

Путер(250 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Црвен пипер(1/2 Кафена лажица)

Сенф(1 Кафена лажица)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Главицата кромид и гранчињата целер ситно ги сечкаме. Морковите ги сечкаме на полукругови. Пиперката, биеното сирење и лентите сланина ги сечкаме на коцки. Шампињоните ги сечкаме на листови.
  2. Во тенџере на оган со растопениот путер го пржиме кромидот. Откако ќе омекне ги додаваме парчињата моркови, сланона, шампињони, пиперка и исечканиот целер. Промешуваме.
  3. Во друго тенџере со зовриена вода на оган ја ставаме коцката да се вари супа.
  4. Откако зеленчукот ќе омекне во тенџерето ги додаваме пченкарното и белото брашно и мешаме додека не се испржи. Ја налеваме супата од коцка, ги додаваме сенфот и црвениот пипер. Го налеваме млекото и ги додаваме парчињата сирење. Промешувамеи посолуваме.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: