Рецепти
Десерт од банани Ана Ристеска

Интересен рецепт со уникатен вкус кој можете да го послужите со топка сладолед по избор

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Банана(4 )

Брашно(100 Грама)

Вода(50-60 Милилитри)

Цимет(малку )

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Се лупат бананите, најдобро е да се користат свежи, поцврсти банани, за да не се распаднат.
  2. Бананите се сечат на 2 половини и потоа се сечат надолу по должина.
  3. Во подбалбок сад се матат брашното, водата и малку цимет.
  4. Се загрева масло на умерена температура, да не биде премногу жешко, за да не загорат бананите.
  5. Бананите се валкаат во смесата, па се пржат во маслото додека добијат златна и крцкава коричка.
  6. Се вадат на салфетка за да се впие вишокот маснотија, па се редат на чинија за послужување и се наросуваат со шеќер во прав и со прелив од чоколадо.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: