Рецепти
Десерт од банани
Интересен рецепт со уникатен вкус кој можете да го послужите со топка сладолед по избор
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути
- Се лупат бананите, најдобро е да се користат свежи, поцврсти банани, за да не се распаднат.
- Бананите се сечат на 2 половини и потоа се сечат надолу по должина.
- Во подбалбок сад се матат брашното, водата и малку цимет.
- Се загрева масло на умерена температура, да не биде премногу жешко, за да не загорат бананите.
- Бананите се валкаат во смесата, па се пржат во маслото додека добијат златна и крцкава коричка.
- Се вадат на салфетка за да се впие вишокот маснотија, па се редат на чинија за послужување и се наросуваат со шеќер во прав и со прелив од чоколадо.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во