Рецепти
Десерт од банани Ана Ристеска

Интересен рецепт со уникатен вкус кој можете да го послужите со топка сладолед по избор

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Банана(4 )

Брашно(100 Грама)

Вода(50-60 Милилитри)

Цимет(малку )

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Се лупат бананите, најдобро е да се користат свежи, поцврсти банани, за да не се распаднат.
  2. Бананите се сечат на 2 половини и потоа се сечат надолу по должина.
  3. Во подбалбок сад се матат брашното, водата и малку цимет.
  4. Се загрева масло на умерена температура, да не биде премногу жешко, за да не загорат бананите.
  5. Бананите се валкаат во смесата, па се пржат во маслото додека добијат златна и крцкава коричка.
  6. Се вадат на салфетка за да се впие вишокот маснотија, па се редат на чинија за послужување и се наросуваат со шеќер во прав и со прелив од чоколадо.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: