Рецепти
Детелинки Ана Ристеска

Декоративни кифлички одлични за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Квасец(1 )

Млеко(500 Милилитри)

Јајце(2 )

Оцет(2 Кафени лажици)

Шеќер(малку )

Лебни трошки(1/2 Пакување)

Сол(2 Кафени лажици)

Масло(1/2 Чаша)

Сусам

Афион

Брашно(по потреба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Иситнете го квасецот во млекото, ставете малку шеќер, 2-3 лажици брашно и оставете го на топло да стаса.
  2. Откако ќе стаса, измешајте го со брашното и додајте му 1 цело јајце и една белка, 2 лажици оцет, масло, 2 лажици сол, половина пакување лебни трошки и замесете тесто.
  3. Од тестото оформете топчиња. Секое топче расплескајте го и со ножици исечете го на три или четири краеви.
  4. Наредете ги детелинките во тава за печење и премчакјате ги со жолчка. Поросете ги со афион и сусам.
  5. Оставете ги детелинките 20 минути да нараснат, потоа печете ги 20 минути на 200 степени.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: