Рецепти
Диетални пилешки гради
Ова јадење се препорачува за лица кои се на диета бидејќи има високи вредности на задоволство
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(450 Грама)
Пилешки гради(4 )
Брокула(400 Грама)
Млеко(2 Децилитри)
Путер(100 Грама)
Лимон(1 )
Магдонос(1 Шака)
Сол(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Пилешките гради се ставаат под фолија и добро треба да се исчукаат со кујнски чекан, а пред употреба да се стават да отстојат во ладно млеко 1-2 часа.
- Парчињата пилешки гради извадете ги од млекото и добро исушете ги, зачинете ги со сол и лимон, а потоа месото треба да се испржи на путер.
- Во остатокот од врелиот путер да се пропржат брокулите.
- Компирите излупете ги и ставете ги да се печат на подмачкан плех на 225°C. Зачинете ги по ваш вкус.
- Месото се сервира на тацна со испечениот компир и брокули. Врз приготвената храна посипете го фино исечканиот магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во