Рецепти
Диетални пилешки гради Ана Ристеска

Ова јадење се препорачува за лица кои се на диета бидејќи има високи вредности на задоволство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(450 Грама)

Пилешки гради(4 )

Брокула(400 Грама)

Млеко(2 Децилитри)

Путер(100 Грама)

Лимон(1 )

Магдонос(1 Шака)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Пилешките гради се ставаат под фолија и добро треба да се исчукаат со кујнски чекан, а пред употреба да се стават да отстојат во ладно млеко 1-2 часа.
  2. Парчињата пилешки гради извадете ги од млекото и добро исушете ги, зачинете ги со сол и лимон, а потоа месото треба да се испржи на путер.
  3. Во остатокот од врелиот путер да се пропржат брокулите.
  4. Компирите излупете ги и ставете ги да се печат на подмачкан плех на 225°C. Зачинете ги по ваш вкус.
  5. Месото се сервира на тацна со испечениот компир и брокули. Врз приготвената храна посипете го фино исечканиот магдонос.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: