Рецепти
Домашен чили сос Ана Ѓорова

Омилен прелив за печена пченка во Мексико, но исто така може да се послужи и на коктел сендвичи или со варен зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чили пиперка(5-6 )

Масло(2-3 Супени лажици)

Маргарин(0.5 Чаша)

Лимон(1 )

Целер(неколку листови )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пиперките испечете ги во загреана рерна на 200°C, околу 2-3 минути, а потоа прелијте ги со зовриена вода и оставете ги да отстојат 20 минути. Исцедете ги и сомелете ги и во сад измешајте ги со маслото.
  2. Од подготвениот крем одвојте 3 лажици и измешајте ги во блендер со листови целер, исцеден сок од 1 лимон и маргарин.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: