Рецепти
Домашен кечап Ана Ѓорова

Домашен кечап од свежи домати и црвени пиперки. Употребете го во разни јадења од тестенини или месо.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(5 Килограми)

Црвена пиперка(25 )

Кромид(3-4 Главици)

Ловоров лист(3-4 )

Шеќер(3 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сенф(4 Супени лажици)

Масло(250 Милилитри)

Лук(1-2 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Доматите и пиперките убаво се мијат, се сечкаат и се ставаат заедно со исечканиот кромид, ловоровиот лист, шеќерот и биберот во тенџере на оган.
  2. Смесата се вари и потоа се цеди и течноста се фрла.
  3. Во густиот дел се става сенф, масло и сечкано лукче по желба и потоа топлата смеса се става во топли шишиња кои добро се затвараат. Се чува на темно, суво и ладно место.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: