Рецепти
Домашен кечап
Домашен кечап од свежи домати и црвени пиперки. Употребете го во разни јадења од тестенини или месо.
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Домат(5 Килограми)
Црвена пиперка(25 )
Кромид(3-4 Главици)
Ловоров лист(3-4 )
Шеќер(3 Супени лажици)
Бибер(1 Кафена лажица)
Сенф(4 Супени лажици)
Масло(250 Милилитри)
Лук(1-2 Чешниња)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Доматите и пиперките убаво се мијат, се сечкаат и се ставаат заедно со исечканиот кромид, ловоровиот лист, шеќерот и биберот во тенџере на оган.
- Смесата се вари и потоа се цеди и течноста се фрла.
- Во густиот дел се става сенф, масло и сечкано лукче по желба и потоа топлата смеса се става во топли шишиња кои добро се затвараат. Се чува на темно, суво и ладно место.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во