Рецепти
Домашен кечап Ана Ѓорова

Домашен кечап од свежи домати и црвени пиперки. Употребете го во разни јадења од тестенини или месо.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(5 Килограми)

Црвена пиперка(25 )

Кромид(3-4 Главици)

Ловоров лист(3-4 )

Шеќер(3 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сенф(4 Супени лажици)

Масло(250 Милилитри)

Лук(1-2 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Доматите и пиперките убаво се мијат, се сечкаат и се ставаат заедно со исечканиот кромид, ловоровиот лист, шеќерот и биберот во тенџере на оган.
  2. Смесата се вари и потоа се цеди и течноста се фрла.
  3. Во густиот дел се става сенф, масло и сечкано лукче по желба и потоа топлата смеса се става во топли шишиња кои добро се затвараат. Се чува на темно, суво и ладно место.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: