Рецепти
Домашен ликер од малини Ана Ѓорова

Пред употреба, потребно е ликерот да отстои најмалку еден месец на темно и ладно место

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Малини(500 Грама)

Ракија(5 Децилитри)

Шеќер(200 Грама)

Стапче цимет(1 )

Ванила стапче(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Малините исчистете ги, испасирајте ги со шеќерот и ставете ги до половина во шишиња.
  2. До врвот на шишето ставете ракија, додајте парчиња цимет и ванила, затворете и оставете да отстои најмалку месец дена пред употреба.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: