Рецепти
Домашен сок од домати Ана Ѓорова

Варениот сок од свежи домати употребувајте го при подготовка на јадења или пијте го

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(10 Килограми)

Сол(200 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Конзерванс(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Доматите измијте ги и исчистете ги во внатрешноста од семките, а потоа сомелете ги на машина за мелење месо.
  2. Во тенџере на оган ставете ги мелените и пропасираните домати да се варат до посакуваната густина, па зачинете по вкус и додајте го конзервансот според упатството за употреба на пакувањето.
  3. Готовиот сок од домати веднаш претурете го во чисти, суви, стаклени шишиња, но по малку и внимателно за да не пукне стаклото од топло.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: