Рецепти
Домашна бонжита (посно)
Вкусен и едноставен посен десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Масло(60 Милилитри)
Мед(60 Грама)
Кафеав шеќер(100 Грама)
Овесни снегулки(220 Грама)
Бадеми(50 Грама)
Ореви(50 Грама)
Суво грозје(100 Грама)
Сончоглед(20 Грама)
Сусам(20 Грама)
Семки од тиква(20 Грама)
Кокосови снегулки(20 Грама)
Цимет(3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- На тивок оган се ставаат маргаринот, шеќерот, медот и се мешаат додека да се соединат, односно да се стопи шеќерот.
- Се трга тепсијата од ринглата и се додаваат по ред сите наведени состојки. Се мешаат убаво да се изедначи составот.
- Додека ова се приготвува рерната треба да биде вклучена на 150 степени.
- Во подмачкана тепсија се истура целата смеса и се пече 25 минути, додека да зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во