Рецепти
Домашна бонжита (посно) Ана Ристеска

Вкусен и едноставен посен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(60 Милилитри)

Мед(60 Грама)

Кафеав шеќер(100 Грама)

Овесни снегулки(220 Грама)

Бадеми(50 Грама)

Ореви(50 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

Сончоглед(20 Грама)

Сусам(20 Грама)

Семки од тиква(20 Грама)

Кокосови снегулки(20 Грама)

Цимет(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. На тивок оган се ставаат маргаринот, шеќерот, медот и се мешаат додека да се соединат, односно да се стопи шеќерот.
  2. Се трга тепсијата од ринглата и се додаваат по ред сите наведени состојки. Се мешаат убаво да се изедначи составот.
  3. Додека ова се приготвува рерната треба да биде вклучена на 150 степени.
  4. Во подмачкана тепсија се истура целата смеса и се пече 25 минути, додека да зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: