Рецепти
Домашна бонжита (посно) Ана Ристеска

Вкусен и едноставен посен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(60 Милилитри)

Мед(60 Грама)

Кафеав шеќер(100 Грама)

Овесни снегулки(220 Грама)

Бадеми(50 Грама)

Ореви(50 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

Сончоглед(20 Грама)

Сусам(20 Грама)

Семки од тиква(20 Грама)

Кокосови снегулки(20 Грама)

Цимет(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. На тивок оган се ставаат маргаринот, шеќерот, медот и се мешаат додека да се соединат, односно да се стопи шеќерот.
  2. Се трга тепсијата од ринглата и се додаваат по ред сите наведени состојки. Се мешаат убаво да се изедначи составот.
  3. Додека ова се приготвува рерната треба да биде вклучена на 150 степени.
  4. Во подмачкана тепсија се истура целата смеса и се пече 25 минути, додека да зарумени.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: