Рецепти
Домашна пица со шунка и кашкавал Ана Ѓорова

Домашен рецепт за вкусна пица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(800 Грама)

Квасец(3 )

Гриз(200 Грама)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Сол(1 Супена лажица)

Маргарин(2-3 Супени лажици)

Кечап(3-4 Супени лажици)

Шунка(150-200 Грама)

Кашкавал(150-200 Грама)

Свежи шампињони(1 Шака)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во 800 грама брашно се става 1 растопен квасец и убаво се промешува смесата, а потоа се става гриз и уште 2 квасеца, маслиново масло, сол и се меси тесто.
  2. Тестото се остава покриено со кујнска крпа и се чека да стаса.
  3. Се расукува и во плех се става 1 прст дебело тесто, не претенко.
  4. Тестото се дели на два дела, се премачкуват со маргарин, па со кечап, се наросува оригано и се ставаат парчињата шунка, кашкавал и маслинки.
  5. Пицата се става во рерна да се пече додека не добие убава златнокафена боја.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: