Рецепти
Домашна пица со шунка и кашкавал Ана Ѓорова

Домашен рецепт за вкусна пица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(800 Грама)

Квасец(3 )

Гриз(200 Грама)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Сол(1 Супена лажица)

Маргарин(2-3 Супени лажици)

Кечап(3-4 Супени лажици)

Шунка(150-200 Грама)

Кашкавал(150-200 Грама)

Свежи шампињони(1 Шака)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во 800 грама брашно се става 1 растопен квасец и убаво се промешува смесата, а потоа се става гриз и уште 2 квасеца, маслиново масло, сол и се меси тесто.
  2. Тестото се остава покриено со кујнска крпа и се чека да стаса.
  3. Се расукува и во плех се става 1 прст дебело тесто, не претенко.
  4. Тестото се дели на два дела, се премачкуват со маргарин, па со кечап, се наросува оригано и се ставаат парчињата шунка, кашкавал и маслинки.
  5. Пицата се става во рерна да се пече додека не добие убава златнокафена боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: