Рецепти
Домашни јуфки Ана Ѓорова

Домашни јуфки по оригинален бабин рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Јајце(6 )

Путер(100 Грама)

Шунка(100 Грама)

Павлака(200 Грама)

Презла(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. ТЕСТО: брашното се меша со 3 јајца и убаво се меси, па се сука кора. Се сечат ленти и овие се варат во врела вода за потоа да се исцедат.
  2. Одделно се матат 3 жолчки од јајце со путер и им се додава павлака, матени белки и шунка.
  3. Пет парчиња се сечкаат на ленти и во подмачкана тава се става презла, варени јуфки, шунка и јајцата со павлаката. Оваа смеса се пече додека не зарумени.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: