Рецепти
Домашни јуфки
Домашни јуфки по оригинален бабин рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(500 Грама)
Јајце(6 )
Путер(100 Грама)
Шунка(100 Грама)
Павлака(200 Грама)
Презла(1 Пакување)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- ТЕСТО: брашното се меша со 3 јајца и убаво се меси, па се сука кора. Се сечат ленти и овие се варат во врела вода за потоа да се исцедат.
- Одделно се матат 3 жолчки од јајце со путер и им се додава павлака, матени белки и шунка.
- Пет парчиња се сечкаат на ленти и во подмачкана тава се става презла, варени јуфки, шунка и јајцата со павлаката. Оваа смеса се пече додека не зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во