Рецепти
Домашни јуфки Ана Ѓорова

Домашни јуфки по оригинален бабин рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Јајце(6 )

Путер(100 Грама)

Шунка(100 Грама)

Павлака(200 Грама)

Презла(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. ТЕСТО: брашното се меша со 3 јајца и убаво се меси, па се сука кора. Се сечат ленти и овие се варат во врела вода за потоа да се исцедат.
  2. Одделно се матат 3 жолчки од јајце со путер и им се додава павлака, матени белки и шунка.
  3. Пет парчиња се сечкаат на ленти и во подмачкана тава се става презла, варени јуфки, шунка и јајцата со павлаката. Оваа смеса се пече додека не зарумени.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: