Рецепти
Домашни квики Ана Ристеска

Интересен рецепт за ненадејни гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(800 Грама)

Квасец(1 )

Млеко(250 Милилитри)

Јајце(2 )

Масло(180 Милилитри)

Маргарин(250 Грама)

Сусам(50 Грама)

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, квасецот, млекото, маслото, солта, шеќерот, сусамот и 2 жолчки.
  2. Од тестото се расукува кора со дебелина од 1 см, од која се вадат квики, срциња со калапче, а може и други форми.
  3. Одозгора се премачкуваат со претходно изматени 2 белки, и се наросуваат со сусам и со ким.
  4. Се печат околу 25 минути на 200 степени. Откако ќе се оладат, можат да се послужат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: