Рецепти
Домашни пирошки
Идеален рецепт за пирошки кои може да се послужат со сирење, кајмак или мармалад
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(4 )
Павлака(1 Чаша)
Брашно(250 Грама)
Прашок за печиво(1 Пакување)
Сол(1 Кафена лажица)
Масло(250 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Се матат јајцата, се додава павлака и постепено се додава брашното со прашак за печиво и малку сол. Се мати постојано додека тестото не се изедначи и се остава да отстои 10 минути.
- За тоа време се загрева зејтинот и со лажичка се зема од тестото, се спушта во зејтинот и се пржи на умерена температура.
- Пирошките се готови кога ќе поруменат од сите страни. Се служат топли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во