Рецепти
Домашни пирошки Ана Ристеска

Идеален рецепт за пирошки кои може да се послужат со сирење, кајмак или мармалад

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Павлака(1 Чаша)

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се матат јајцата, се додава павлака и постепено се додава брашното со прашак за печиво и малку сол. Се мати постојано додека тестото не се изедначи и се остава да отстои 10 минути.
  2. За тоа време се загрева зејтинот и со лажичка се зема од тестото, се спушта во зејтинот и се пржи на умерена температура.
  3. Пирошките се готови кога ќе поруменат од сите страни. Се служат топли.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: