Рецепти
Домашни пирошки Ана Ристеска

Идеален рецепт за пирошки кои може да се послужат со сирење, кајмак или мармалад

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Павлака(1 Чаша)

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се матат јајцата, се додава павлака и постепено се додава брашното со прашак за печиво и малку сол. Се мати постојано додека тестото не се изедначи и се остава да отстои 10 минути.
  2. За тоа време се загрева зејтинот и со лажичка се зема од тестото, се спушта во зејтинот и се пржи на умерена температура.
  3. Пирошките се готови кога ќе поруменат од сите страни. Се служат топли.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: