Рецепти
Домашни пирошки Ана Ристеска

Идеален рецепт за пирошки кои може да се послужат со сирење, кајмак или мармалад

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Павлака(1 Чаша)

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се матат јајцата, се додава павлака и постепено се додава брашното со прашак за печиво и малку сол. Се мати постојано додека тестото не се изедначи и се остава да отстои 10 минути.
  2. За тоа време се загрева зејтинот и со лажичка се зема од тестото, се спушта во зејтинот и се пржи на умерена температура.
  3. Пирошките се готови кога ќе поруменат од сите страни. Се служат топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: