Рецепти
Домати полнети со крем од сирење Ана Ристеска

Одличен рецепт за предјадење на Вашето главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(2 )

Сирење(150 Грама)

Јајце(2 )

Млеко(200 Милилитри)

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. На оган ставаме тенџере во кое го ставаме да се вари млекото на пареа.
  2. Сирењето го рендаме на чинија, а потоа го додаваме во млекото.
  3. Јајцата ги кршиме и ги двоиме жолчките од белките.
  4. Доматите ги сечеме на половина и ги засекуваме за да добиме мазна површина за сервирање.
  5. Матејќи со жица за матење во млекото ги додаваме жолчките.
  6. Доматите со мала лажица ги длабиме за полнење.
  7. Откако смесата која се вари на пареа ќе згусне, го тргаме тенџерето од оган и ги полниме доматите. Наполнетите домати ги редиме во тава за печење.
  8. На оган ставаме тава и во неа масло за јадење да се загрее. Со загреаното масло ги преливаме наполнетите домати во тавата.
  9. Тавата со домати ја ставаме во рерна. Печеме 10 минути на 200°C. Послужете ги топли.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: