Рецепти
Домати полнети со крем од сирење Ана Ристеска

Одличен рецепт за предјадење на Вашето главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(2 )

Сирење(150 Грама)

Јајце(2 )

Млеко(200 Милилитри)

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. На оган ставаме тенџере во кое го ставаме да се вари млекото на пареа.
  2. Сирењето го рендаме на чинија, а потоа го додаваме во млекото.
  3. Јајцата ги кршиме и ги двоиме жолчките од белките.
  4. Доматите ги сечеме на половина и ги засекуваме за да добиме мазна површина за сервирање.
  5. Матејќи со жица за матење во млекото ги додаваме жолчките.
  6. Доматите со мала лажица ги длабиме за полнење.
  7. Откако смесата која се вари на пареа ќе згусне, го тргаме тенџерето од оган и ги полниме доматите. Наполнетите домати ги редиме во тава за печење.
  8. На оган ставаме тава и во неа масло за јадење да се загрее. Со загреаното масло ги преливаме наполнетите домати во тавата.
  9. Тавата со домати ја ставаме во рерна. Печеме 10 минути на 200°C. Послужете ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: