Рецепти
Домати со босилек и лук Ана Ѓорова

Одличен домашен рецепт за домати што можете да ги искористите при подготовка на пица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(2 Килограми)

Лук(2 Главици)

Свеж босилек(3 Китки)

Сол(3 Супени лажици)

Шеќер(3 Супени лажици)

Бибер(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Доматите измијте ги, извадете ги дршките и прелијте ги со зовриена вода. Потоа излупете ги  и исечете ги на крупни делови – на половини или четвртини.
  2. Белиот лук излупете го и исечете го на половина, а босилекот измијте го и ситно исечкајте го.
  3. Доматите, лукот и босилекот измешајте ги и распоредете ги во чисти тегли.
  4. Во литар и пол вода додајте сол, шеќер и бибер и варете 10 минути. Содржината прелијте ја во теглите со зеленчук и затворете ги добро.
  5. Во подлабока тепсија ставете малку вода и ставете ги затворените тегли со домати, босилек и лук, а потоа стерилизирајте ги во загреана рерна на 90 степени околу половина час.
  6. Готовиот домат со лук и босилек оставете го да се олади преку ноќ и послужете го.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: