Рецепти
Едноставен колач со џем од портокал Ана Ѓорова

Едноставен колач во неколку чекори за вкусен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(3 Чаши)

Брашно(3 Чаши)

Масло(2 Чаши)

Млеко(2 Чаши)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Млеко(800 Милилитри)

Џем од портокал(за премачкување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во подлабок сад се матат јајцата и шеќерот додека се добие густа смеса.
  2. Потоа се додаваат брашното, 1 чаша млеко, маслото, прашакот за печиво и ванилиниот шеќер.
  3. Откако целата смеса ќе се соедини, се става во претходно премачкано тавче со масло и посипано со брашно, па се пече во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
  4. Откако пандишпанот ќе се испече, се остава да се излади.
  5. Изладен се сече на поголеми парчиња и се прелева со 800 мл млако млеко за да целосно се облие и омекне.
  6. На крај одозгора се премачкува со мармалад од портокал, или со друг вид по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: