Рецепти
Едноставен колач со џем од портокал Ана Ѓорова

Едноставен колач во неколку чекори за вкусен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(3 Чаши)

Брашно(3 Чаши)

Масло(2 Чаши)

Млеко(2 Чаши)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Млеко(800 Милилитри)

Џем од портокал(за премачкување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во подлабок сад се матат јајцата и шеќерот додека се добие густа смеса.
  2. Потоа се додаваат брашното, 1 чаша млеко, маслото, прашакот за печиво и ванилиниот шеќер.
  3. Откако целата смеса ќе се соедини, се става во претходно премачкано тавче со масло и посипано со брашно, па се пече во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
  4. Откако пандишпанот ќе се испече, се остава да се излади.
  5. Изладен се сече на поголеми парчиња и се прелева со 800 мл млако млеко за да целосно се облие и омекне.
  6. На крај одозгора се премачкува со мармалад од портокал, или со друг вид по желба.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: