Рецепти
Есенски компот Ана Ѓорова

Компот од круши, јаболки и сливи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(1 Килограм)

Јаболко(1 Килограм)

Слива(1 Килограм)

Шеќер(1 Килограм)

Вода(1/2 Литар)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Крушите излупете ги, исечете ги на парчиња и варете ги во 1/2 литар вода и 300 грама шеќер додека не омекнат, а потоа извадете ги.
  2. На овој сок додајте му уште 300 грама шеќер, па во него варете ги јаболките исечкани на делови, но внимавајте да не се преварат, а потоа извадете ги.
  3. На сокот додајте му уште 300 грама шеќер и варете ги сливите. Откако ќе се сварат извадете ги, а сокот варете го уште малку време.
  4. Потоа наредете го овошјето во тегли, прелијте го сокот, затворете ги теглите и пастеризирајте ги 15 минути на 75°C.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: