Рецепти
Есенски компот Ана Ѓорова

Компот од круши, јаболки и сливи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(1 Килограм)

Јаболко(1 Килограм)

Слива(1 Килограм)

Шеќер(1 Килограм)

Вода(1/2 Литар)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Крушите излупете ги, исечете ги на парчиња и варете ги во 1/2 литар вода и 300 грама шеќер додека не омекнат, а потоа извадете ги.
  2. На овој сок додајте му уште 300 грама шеќер, па во него варете ги јаболките исечкани на делови, но внимавајте да не се преварат, а потоа извадете ги.
  3. На сокот додајте му уште 300 грама шеќер и варете ги сливите. Откако ќе се сварат извадете ги, а сокот варете го уште малку време.
  4. Потоа наредете го овошјето во тегли, прелијте го сокот, затворете ги теглите и пастеризирајте ги 15 минути на 75°C.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: