Рецепти
Ежиња Ана Ѓорова

Наместо ореви, во овој рецепт може да употребите и бадеми или други јатки по вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(100 Грама)

Ореви(250-300 Грама)

Јајце(3 )

Путер(50 Грама)

Шеќер(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Јатките од ореви истолчете ги на тврда површина со сукало.
  2. Оревите измешајте ги во тенџере со шеќерот, јајцата и путерот. Ставете го тенџерето на оган и гответе за да путерот се растопи.
  3. Откако путерот ќе се растопи, додајте го чоколадото и мешајте додека да се растопи. Тргнете од оган и оставете смесата да се олади.
  4. Со шеќер наросете ја чинијата во која ќе ги ставите ежињата и со лажица земете од смесата и редете на чинијата. Ставете ги во замрзнувач да се стегнат и потоа послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: