Рецепти
Ежиња Ана Ѓорова

Наместо ореви, во овој рецепт може да употребите и бадеми или други јатки по вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(100 Грама)

Ореви(250-300 Грама)

Јајце(3 )

Путер(50 Грама)

Шеќер(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Јатките од ореви истолчете ги на тврда површина со сукало.
  2. Оревите измешајте ги во тенџере со шеќерот, јајцата и путерот. Ставете го тенџерето на оган и гответе за да путерот се растопи.
  3. Откако путерот ќе се растопи, додајте го чоколадото и мешајте додека да се растопи. Тргнете од оган и оставете смесата да се олади.
  4. Со шеќер наросете ја чинијата во која ќе ги ставите ежињата и со лажица земете од смесата и редете на чинијата. Ставете ги во замрзнувач да се стегнат и потоа послужете.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: