Рецепти
Фалафел ќофтиња Ана Ѓорова

Ориентални ќофтиња со наут

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(250 Грама)

Кромид(50 Грама)

Лук(2-3 Чешниња)

Магдонос

Брашно(по потреба за да се замеси смесата )

Маслиново масло

Прашок за печиво

Сол

Бибер

Кари во прав

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Ставете го наутот во сад со вода да кисне преку ноќ. Следниот ден варете го додека да омекне, но внимавајте да не го преварите.
  2. Сварениот наут ставете го во машина за мелење месо или во блендер заедно со кромидот, лукот и магдоносот и мелете го двапати (ако е во блендер, блендирајте го додека добиете хомогена смеса).
  3. Потоа додајте ги брашното, зачините, печивото, малку маслиново масло и замесете смеса. Од смесата обликувајте топчиња и пржете ги од двете страни додека да добијат убава боја.
Турска супа со црвена леќа и зеленчук
Мухалебија
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Сикма
Турски ѓевречиња (посно)
Полнети турски погачици
Птичјо гнездо
Модри патлиџани на турски начин
Пилешко во сос од ореви
Говедско со кромид
Баклава со кадаиф
Мантии
Мини лахмаџун
Баклава со јогурт
Алва од гриз со суво грозје (посно)
Турски погачици
Филџан бурек
Баклава со суви смокви и со јаболки
Турски млечен пудинг
Назли фатма
Сунгер татлија (араванија)
Турски крофни
Пилав од булгур
Воден бурек
Печена скуша со кромид
Турска супа од црвена леќа
Кадаиф со ореви и суво грозје (посно)
Бела алва (посно)
Јагнешко месо со пире од модри патлиџани

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: