Рецепти
Фетучини со лосос сос Ана Ристеска

Лесен ручен во вкусен лосос сос кој ви предлагаме да го послужите со бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тава на оган со загреано маслиново масло го додаваме маргаринот и мешаме со лажица.
  2. Чешнињата лук ситно ги сечкаме и откако маргаринот ќе се растопи ги додаваме во тавата.
  3. Шампињоните ги сечеме на листови, ги додаваме во тавата со запржениот лук и мешаме со лажицата.
  4. На кременадлите од лосос им ги отстрануваме коските, а месото го сечкаме на парчиња.
  5. Откако шампињоните ќе се испржат во тавата ги додаваме пачињата лосос. Маслинките ги сечкаме на тенки кругови и ги додаваме во тавата. Зачинуваме со сол и бибер и промешуваме.
  6. Откако лососот ќе се испржи го додаваме крем сирењето, промешуваме со лажицата и динстаме додека сосот не ја добие потребната густина.
  7. Во тенџере со зовриена посолена вода на оган ги вариме фетучините, ги цедиме во цедалка и ги ставаме на чинија за сервирање. Врз нив го нанесуваме лосос сосот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: