Рецепти
Фетучини со шунка и печурки Ана Ристеска

Италијански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Фетучини(400 Грама)

Масло(80 Грама)

Шунка(200 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(4,5 Децилитри)

Свежи шампињони(200 Грама)

Слатка павлака(2 Децилитри)

Магдонос(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку 30 минути

  1. Тестенините ставете ги да се варат во солена вода.
  2. Во меѓувреме на загреано масло кратко пропржете ја сланината, а потоа додајте ги и печурките и гответе ги околу 10 минути.
  3. Потоа додајте го брашното, вегетата и млеко. На крај додајте бибер и магдонос и малку рендан пармезан.
  4. Сварените фетучини исцедете ги и заплакнете ги со вода. Прелијте ги со слатка павлака, одозгора ставете го сосот со печурки и послужете ги топли.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: