Рецепти
Филе од крап со сос од жолчка, кисела краставица и пире Ана Ѓорова

Ова предјадење потекнува од полската кујна и е вкусен и освежителен спој од пире од компири со риба кој вреди да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(200 Грама)

Компир(1-2 )

Кисели краставички(2-3 )

Путер(3 Супени лажици)

Млеко(малку )

Сол

Бибер

Јајце(1 )

Копар

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Крапот убаво се мие, се чисти и се посолува, а потоа се става во рерна да се пече на 90 степени околу 13-14 минути.
  2. Во меѓувреме се подготвува пире од компир – компирите се лупат и се сечат на средни парчиња, па се варат во солена вода додека убаво омекнат. Потоа се пасираат и постепено им се додава малку млако млеко, омекнат путер и сол.
  3. Во друга тава се растопуваат 2-3 лажици путер, се додаваат киселите краставички исечени на ленти, крапот, малку копар, сол и бибер и се остава да се пропржат. Внимателно се промешува.
  4. Кога ќе бидат готови, во чинија се сервира пирето, рибата, копарот, краставичките и јајцето. Се наросува сол и бибер по вкус.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: