Рецепти
Француска чорба од риба
Француски специјалитет
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Морска риба(1 Килограм)
Вода(1.5 Литри)
Маслиново масло(100 Милилитри)
Кромид(3 Главици)
Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)
Домат(2 )
Мајчина душичка во прав(1 Кафена лажица)
Рендана кора од портокал(1 Кафена лажица)
Шафран(1 Кафена лажица)
Хималајска сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Ловоров лист(1 Лист)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Во поголемо тенџере ставете го исечканиот кромид, истолчениот лук, исечканиот домат, мајчината душичка, ловоровиот лист и кората од портокал, а одозгора наредете ги парчињата риба.
- Додајте сол, бибер, шафран и сето тоа прелијте го со маслиното масло и литар и пол вода и варете на најсилен оган 15 минути.
- Потоа смалете ја температурата и варете уште 15 минути на умерен оган додека не омекне рибата. Сервирајте во чинија и декорирајте со сечкан магдонос или рузмарин.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во