Рецепти
Фритата со црвен пипер и топен кашкавал Ана Ѓорова

Целиот трик за овој прекрасен оброк е техниката – еднаш кога ќе ги подготвите јајцата на овој начин, ќе го правите тоа постојано

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1/2 Главица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Бибер

Јајце(6 )

Кашкавал(50-100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Комидот ситно исечкајте го и ставете го да се пржи во тефлонска тава со малку масло и со биберот и црвениот пипер. Кромидот треба да се пржи 2-3 минути на умерен оган убаво да омекне, да пушти мирис зачинот и да добие убава боја.
  2. Од кашкавалот се сечат 4-5 тенки парчиња.
  3. Јајцата се матат во подлабок сад, не се посолуваат бидејќи од кашкавалот добиваат доста солен вкус.
  4. Се ставаат во тавата со кромидот, оганот се намалува на тивко, се додаваат лентите кашкавал и се оставаат така да се пржат најмалку 5 минути. Не се мешаат, ако ги готвите во тефлонска тава нема да се залепат.
  5. Кога ќе фатат убава коричка јајцата, а горе уште се непржени и се малку течни, внимателно да не се растечат се ставаат во чинија со пржениот дел надоле, па како палачинка се превртуваат од другата страна да се допржат.
  6. Одозгора се ренда кашкавал и јајцата се оставаат да се пржат од другата страна уште 5-10 минути на тивко или додека се испржат целосно.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: