Рецепти
Фритата со црвен пипер и топен кашкавал Ана Ѓорова

Целиот трик за овој прекрасен оброк е техниката – еднаш кога ќе ги подготвите јајцата на овој начин, ќе го правите тоа постојано

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1/2 Главица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Бибер

Јајце(6 )

Кашкавал(50-100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Комидот ситно исечкајте го и ставете го да се пржи во тефлонска тава со малку масло и со биберот и црвениот пипер. Кромидот треба да се пржи 2-3 минути на умерен оган убаво да омекне, да пушти мирис зачинот и да добие убава боја.
  2. Од кашкавалот се сечат 4-5 тенки парчиња.
  3. Јајцата се матат во подлабок сад, не се посолуваат бидејќи од кашкавалот добиваат доста солен вкус.
  4. Се ставаат во тавата со кромидот, оганот се намалува на тивко, се додаваат лентите кашкавал и се оставаат така да се пржат најмалку 5 минути. Не се мешаат, ако ги готвите во тефлонска тава нема да се залепат.
  5. Кога ќе фатат убава коричка јајцата, а горе уште се непржени и се малку течни, внимателно да не се растечат се ставаат во чинија со пржениот дел надоле, па како палачинка се превртуваат од другата страна да се допржат.
  6. Одозгора се ренда кашкавал и јајцата се оставаат да се пржат од другата страна уште 5-10 минути на тивко или додека се испржат целосно.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: